петък, 21 октомври 2016 г.

Учредиха сдружение "Българо-унгарско братство"На 19 октомври, в празника на дружбата между България и Унгария, беше учредено сдружение "Българо-унгарско братство". Официалното създаване на дружеството се състоя пред паметната плоча на Шандор Петьофи, където председателят Тамаш Секереш и изпълнителният секретар Миломир Богданов подписаха учредителния протокол.

Българо-унгарско братство стартира като Фейсбук група и вече има над 1600 последователи. Идеята на сдружението е да насърчава дружбата между народите на България и Унгария, като се основава на патриотичните, консервативните и християнски ценности. Българо-унгарско братство е подкрепено от Български национален съюз и сдружение "Отечество".

Освен сдружението, на събитието беше учреден и Българо-унгарски институт към Дунавската академия "Св. Наум Охридски" на микродържавата княжество "Онгъл". Целите пред института са сътрудничество между български и унгарски учени, които да излседват общия произход и общите исторически корени на народите на България и Унгария.
Няма коментари:

Публикуване на коментар