четвъртък, 28 април 2016 г.

С/мислено четене даде сцена на млади таланти
На 27 април в кафе-клуб „Влайкова“ се проведе литературно четене „С мисъл“. Събитието събра на сцената шестима талантливи автори, които споделиха творчеството си с присъстващите и изразиха себе си със силата на словото. На рождения ден на големия български поет Пенчо Славейков талантите на възраст между 16 и 19 години показаха, че в България има хора, живеещи с изкуството в себе си, които желаят да творят и да се развиват.

Своето творчество споделиха Мартин Петров, Анна Аврамова, Ива Валентинова, Габриела Грънчарова, Божидар Иванов и Цвети Рангелова. Бяха засегнати множество теми като съвременното общество, отношението към творците, загубата на себе си, необятната човешка душа и, разбира се, любовта. В края на събитието чухме и авторската песен на Цвети “Seventeen”, изпята от нея на живо.


Мероприятието има за цел да спомогне за развитието на млади поети и писатели, като им предостави сцена за изява, позволяваща на творчеството им да достигне до по-широка аудитория. Организаторите планират периодична организация на такива четения, които да дадат трибуна на още много прохождащи в изкуството таланти.


Снимки:

Няма коментари:

Публикуване на коментар