неделя, 15 май 2016 г.

Да четем в Sterling


В последно време се убеждавам, че все повече хора пишат - било то стихове, разкази, есета, импресии. Всеки ден покрай нас незабелязано преминават десетки творци, за които няма и как да разберем. Но съществуват места, където всеки, приел изкуството в своя живот, може да вземе микрофона в ръка и да потопи публиката в света на душата си.

Едно такова място е Sterling club. Заведението организира месечни четения, в които всеки желаещ може да излезе на сцената и да прочете свое творчество по предварително зададена тема (или не по нея). Така малко по малко се създава едно общество на автори, намират се съмишленици и, разбира се, се прекарва приятно, но и ползотворно.

"Цялата идея беше да дадем микрофона на пишещите хора, на които листа и четенето пред най-добрия приятел вече не им стига и искат да споделят мислите си", споделя организаторката Ася Радева. 

Наистина, благодарение на всички събрали се творци, се получават интересни вечери. От фантастични приказки през исторически събития, любовни драми до вяра в светлото бъдеще и дори хумор. Всичко това, обединено в темата на съответното четене. Различни погледи върху темата, но и цветна палитра от усещания към на пръв поглед дати, предмети или определения.

"Магията е в хората. Колкото по-уютна и непринудена е обстановката, толкова по-лесно всички се отпускат. Невероятно е как тези хора горят в изкуството си. Още като получат микрофона, ръцете им треперят, но очите светят от вълнение. И този пламък не угасва, а напротив - заразява и останалите.", казва Ася, която освен като водещ на събитието, също се изявява като автор и предава емоциите на изкуството на присъстващите.

За да се докоснете до магията на множоество искрящи в словата си души, заповядайте и вие да почетем в Sterling.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар