вторник, 3 май 2016 г.

Тийнейджърка пише първия си романВ наши дни все повече хора изпитват нуждата да излеят душата си върху белия лист и по този начин да споделят мислите и чувствата си с читателите. А при някои талантът се изразява още от ранна възраст. Габриела Ахчийска, ученичка от 10 клас, пише своя първи роман, озаглавен "Крилато бягство". Габи иска да ни покаже, че във всеки от нас е живо онова безкористно добро, което ни прави хора.

"Идеята за романа дойде спонтанно", споделя авторката, която пише предимно стихотворения под псевдонима Енигма Лупус. И както често се случва, когато силно вярваме в нещо, а то ни се струва най-трудното нещо на света, искаме напук да докажем, че то може да се случи. Така и вярващата в доброто Габриела смята, че на фона на всичкото човешко лицемерие и бездушие все пак съществува онази малка искрица сърдечност, която не трябва да умира, а напротив - да расте в душата на всеки един от нас.

Десетокласничката започва работата си по романа "Крилато бягство" преди около година. Заглавие, предвещаващо бягство от масовото схващане за изгубена душевност на съвременните хора и разбиване на стереотипа, че правенето на безкористно добро е останало далеч назад във вековете. Една история, която обещава да бъде напълно реалистична и човешка.

И макар Габи да е все още далеч от приключване на творбата си, тя не спира да чете, да се информира, да черпи вдъхновение, за да може историята да придобие възможно най-красивия си облик и посланията да полетят към читателите.

А за да се запознаете с творчеството на Габриела Ахчийска, посетете нейната официална страница тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар