четвъртък, 11 август 2016 г.

Явлението "Веселка"


В бъдеще всеки ще е известен за 15 минути. Тези знаменити думи на Анди Уорхол все повече се превръщат в истина. Вчера беше Джорджано. Преди 10 години - Дражето. Днес обаче интернет сензацията е пенсионерката Андреа Тодорова, известна като "бабата милионер" или "Veselka Star", както е нарекла канала си в YouTube. 

Убеден съм, че първичната реакция на всеки ще е една и съща, щом чуе хитовете й "Колко хубаво е, братче" или "Аз съм твоята хищна котка". И аз останах потресен, признавам си. Из нета веднага тръгнаха коментари от сорта на "оправете си бабите" и "когато се напиеш с компот". Това е най-лесното. Да погледнем от забавната страна. Може би и самата Веселка е наясно с този факт и просто се забавлява? Затова прие да направи рап песен, след молбите на нейните "фенове"(?). 

А сега се замислете колко български пенсионери се наслаждават на живота. Често ще чуем от тях как пенсиите не стигат, как политиците обират държавата, едно време какви домати е имало и че билетчето е било 6 стотинки. Не казвам, че грешат, но всичко това отдавна ги е пречупило. Тези хора често се чувстват самотни, отчуждени, неразбрани. Сякаш са изгубили контакт със света - близките са далеч, приятелите от преди години - също. 

Не знам каква е историята на Веселка, не знам дали семейството на тази баба полага достатъчно грижи за нея, но тя е намерила начин да осмисли старините си. И то следвайки една проста формула: "Прави, каквото обичаш". Нека не "спираме на баба си нета", след като това е нейното спасение. А на Веселка мога само да пожелая да остане с позитивна нагласа и да изживее своите 15 минути слава.

А сега, нека послушаме част от творчеството на Андреа/Веселка/бабата милионер. И помнете, че to na bazik we. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар