сряда, 21 септември 2016 г.

ABLE Mentor сбъдва мечти в новия си сезон


Все още си в училище, но вече имаш гениална идея, която искаш да осъществиш, но не знаеш как? Желаеш да развиеш своите качества и умения? Искаш да се ориентираш каква професия е подходяща за теб или да развиеш таланта си? А може би вече си професионалист в дадена сфера и желаеш да предадеш своите опит и познания на някой по-млад от теб? Тогава проектът ABLE Mentor е точно за теб!

ABLE Mentor събира екипи, съставени от двойка ученик и ментор, които работят по общ проект в едно от трите направления - проект за личностно развитие, социален проект или бизнес идея/предприемачество. В основата на идеята са индивидуалното менторство, екипната работа и изграждането на връзка на доверие между участниците във всеки екип. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

След края на всеки сезон, учениците завършват програмата по-уверени в себе си, развили своите умения, една крачка по-подготвени за това, което им предстои в живота след училище, а някои от тях развиват проектите си далеч извън рамките на програмата. Участниците от изминали сезони на програмата могат да се включат и в дейностите на алумни клуба на ABLE Mentor.

Регистрацията за участие в програмата тече усилено в 6 града - София, Варна, Бургас, Казанлък, Враца и Благоевград. Само в София ABLE Mentor има проведени 5 успешни сезона и над 200 реализирани проекта от ученици и ментори. 

Повече информация за ABLE Mentor и сроковете на регистрацията по градове може да намерите в сайта на програмата

Прилагам и своята статия за ABLE Mentor от 2015 г. "ABLE Mentor или пътят към мечтите"


Няма коментари:

Публикуване на коментар