петък, 21 октомври 2016 г.

Учредиха сдружение "Българо-унгарско братство"На 19 октомври, в празника на дружбата между България и Унгария, беше учредено сдружение "Българо-унгарско братство". Официалното създаване на дружеството се състоя пред паметната плоча на Шандор Петьофи, където председателят Тамаш Секереш и изпълнителният секретар Миломир Богданов подписаха учредителния протокол.

Българо-унгарско братство стартира като Фейсбук група и вече има над 1600 последователи. Идеята на сдружението е да насърчава дружбата между народите на България и Унгария, като се основава на патриотичните, консервативните и християнски ценности. Българо-унгарско братство е подкрепено от Български национален съюз и сдружение "Отечество".

Освен сдружението, на събитието беше учреден и Българо-унгарски институт към Дунавската академия "Св. Наум Охридски" на микродържавата княжество "Онгъл". Целите пред института са сътрудничество между български и унгарски учени, които да излседват общия произход и общите исторически корени на народите на България и Унгария.
1 коментар:

 1. Здравейте, българи!

  Така нареченото Българо-унгарско братство, прокарва маджарски шовинизъм, чрез дезинформация и претенции към стари български - от времето на Крум територии (цялата днешна Унгария, на изток от Дунав, Трансилвания и т.н.), определя "истинската българо-унгарска граница" при Железни врата и се прикрива зад изконните български патриотични стремежи към Вардарска Македония...

  Бъдете внимателни!
  Напуснете така нареченото "братство" или ако решите да останете, се противопоставяйте на публикуваните (най-вече от Тамаш Йеньо Секереш, но и от подведени българи) материали, преиначаващи историческите факти и обективната истина...

  Ето този материал (от Уикипедия), бе публикуван и изтрит от "братството":

  "Битката при Южен Буг се провежда по бреговете на река Южен Буг в днешна Украйна. Резултатът е голяма българска победа, която принуждава маджарите да напуснат завинаги степите на Южна Украйна и де се насочат към Панония, където да създадат Кралство Унгария 100-на години по-късно.
  През 894 година избухва война между България и Византия след преместването на тържището за български стоки от Константинопол в Солун, което означава по-високи такси за българските търговци. През същата година Симеон побеждава византийците близо до Одрин.
  Византийците подкупват маджарите, за да атакуват българите от североизток. През 895 година те пресичат река Дунав и побеждават 2 пъти българите. Симеон се изтегля към Силистра, която успешно защитава. През 896 година убеждава печенегите да му помогнат и, докато унгарците се бият с тях на изток, той и баща му Борис I, който е напуснал манастира по този случай, събират огромна армия и се насочват към североизточните граници на страната.
  Преди битката Симеон I заповядва 3-дневни пости на войниците си, за да се разкаят за греховете си и да търсят помощта на Бог. Битката е дълга и необикновено свирепа, но на края българите побеждават.
  Победата позволява на Симеон да прехвърли войските си на юг, където убедително побеждава византийците в битката при Булгарофигон през 896 г. След победата е подписан мир, решил икономическите спорове в полза на България, която придобива и територията между Странджа и Черно море. 4 години са нужни на маджарите, за да се възстановят напълно от загубата."

  И знайте и помнете:
  И до ден днешен, маджарите наричат нас българите - Нандор, което означава не просто българин, означава още господар / владетел, защото именно като такива са ни запомнили, от ранната си история (затова и Белград, на унгарски е Нандорфехервар, т.е. - българският Белград)...

  Братството си е братство...
  Всеки трябва да знае, кой - кой е...

  ОтговорИзтриване