сряда, 9 ноември 2016 г.

Месец на Азия в УикипедияУикипедия е сайтът, спасил дипломите на милиони хора. Благодарение на него всеки може да се почувства една идея по-образован, като прочете различни факти на всякакви теми. Но чарът на Уикипедия не се изчерпва само в това. Свободната енциклопедия е възможност да създаваш нови статии за всичко, което е значимо. Като човек, който от 2008 г. пише и редактира, няма как да пропусна периодичните уикисъстезания.

Месец ноември в Уикипедия е посветен изцяло на Азия. Разбира се, никой не ви спира да пишете на всякакви други теми, но идеята на редактона е да се създава и подобри съдържанието, свързано с най-големия континент в света. Състезанието вече имаше първо издание миналата година, като бяха създадени 29 нови статии. В рамките на тазгодишния месец на Азия вече са създадени над 50 статии.

Участието в редактона е достъпно за всички. При създаване на 4 статии, участникът получава уикипедианска пощенска картичка, създалият най-много статии получава званието "Посланик на Уикипедия за Азия". С критериите за създаване на статия в рамките на състезанието може да се запознаете тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар