четвъртък, 19 януари 2017 г.

Носиш го и ти


Когато създадох този блог, една от целите ми беше да ви представям хубави новини, контрастиращи на дневната доза класическа депресия, изливаща се от новинарските емисии. Една такава радостна новост е появата на нещо свежо и различно в българската поп музика - песента "Носиш го и ти" на Ния Велкова. Дебютният й запис съвсем скоро се сдоби с клип, а вече е наличен и в платформи като Spotify и iTunes. 

Признавам си, че в началото очаквах денс хит, който да бъде за партита и забави, но в изпълнението се усеща много повече. Ния и екипът, реализирал записа и клипа към него (композиторът Радо Минев, текстописците Мария Попова и Николай Николов, аранжорите Панчо Карамански и Михаил Недков, режисьорът на клипа Венелина Лазарова) са се постарали да създадат изкуство, а не само развлечение. Вярно е, че песните с послание трудно продават, но това не е основната цел. 

"Носиш го и ти" ни показва, че не бива да се отказваме от мечтите си, а да ги преследваме, и то по един позитивен и зареждащ начин, който да ни подтикне да освободим всички копнежи на сърцето си и да тръгнем нагоре по пътя към тяхното осъществяване. Защото колкото и да е трудно, трябва да вярваме, за да постигнем. Ния е в самото начало на творческия си път, но вече обещава да изкачи планини и да продължава само напред и нагоре.

Силно се надявам, че гласът на Ния ще накара онези коментари с упрекващ тон, започващи с "Днешната младеж..." да станат неактуални и да бъдат заровени далеч в миналото. Затова просто чуйте посланието на това слънчево дете, което съм убеден, че занапред ще ни радва с още много песни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар