вторник, 7 февруари 2017 г.

Почетоха Васил Левски в Двореца на децата


В Националния дворец на децата се проведе събитие по повод годишнината от обесването на Васил Левски по стар стил (06.06.1873 г.). Инициатори са младежката организация Мо'дико, а медийни партньори - радио "Гама", в-к "Русия днес", "Руски дневник" и "Комсомльская правда".

Специален гост на събитието беше г-жа Христина Богданова, пра-праплеменница на Апостола на свободата. Г-жа Богданова запозна посетителите с интересни факти от живота и делото на Левски и отговори за множество интересни въпроси като кой е предателя на Апостола, какво се знае за монашеския му живот, защо не се знае къде е гробът му.

На мероприятието бяха показани различни униформи и оръжия от времето на Първа българска легия, част от личната колекция на полковник Георги Маринов от съюз "Единение". 

Освен открит урок и дискусия, честването включваше и концертна програма с участието на народния певец Венцислав Пенев, танцов ансамбъл "Хоро" и вокална група Vox Orphicus. Събитието бе излъчвано на живо в страницата на радио "Гама". Видео може да видите по-долу:


Няма коментари:

Публикуване на коментар