четвъртък, 23 март 2017 г.

Ревю на "Колелото на историята" от Фантом ЪтС радост ви съобщавам, че "Колелото на историята" вече получи няколко отзива от читатели. Един от тях е този на моя колега Фантом Ът, с когото издадохме преди няколко месеца "Черно огледало". Ето неговото мнение накратко за моя първи сборник със стихове и разкази.

"Колелото на историята" на Денис Олегов е книга, която може да разстреля читателя с различните си послания за света, в който живеем. На западния фронт, където сякаш няма нищо ново, няма измъкване, трябва да видим и чуем до край поуките, които човечеството все още не е научило.  Особено впечатляващ е светът на войната, мракът в него, травмите на обикновения човек. 

Вярвам, че хората, преживяли война, биха възвърнали желанието си за живот след тези разкази, защото ще се почувстват разбрани и ще намерят много утеха в нея. В сборника освен мрак и депресия, има и скрита сила, която кара читателя да се вземе в ръце и да се бори срещу всяка несправедливост.

Това е доста тежка литература, определено не е за всеки, но хората, които искат промяна, ще оценят посланията в "Колелото на историята".

Няма коментари:

Публикуване на коментар