четвъртък, 30 март 2017 г.

Ревю на "Колелото на историята" от Тина МартинаВинаги се радвам, когато читателите ми изпращат своите мнения и казват това, което мислят за "Колелото на историята". Ето няколко думи от Мартина Друмева (Тина Мартина), много талантлива млада поетеса и запалена читателка от Сливен, която е печелила не един литературен конкурс.

 „Колелото на историята” е не само сборник с умело написана поезия и проза; това е алманах на живота, амалгама от теми, потопени в горчивия сок на реалността, образуващи с нея хомогенната смес на истината, от която малко хора искат да опитат. Но опиташ ли, ще искаш още.
 В книгата се усещат непримиримият дух на будната младост, но и улегналостта на мъдрия и душевно богат човек. Четивото ще те накара да си зададеш въпроси, ще провокира мисълта ти, което е най- важното за наистина стойностната литература- как светът на материалното и светът на реално ценното се преплитат в едно, зависят един от друг, а са взаимноизключващи се; може ли щастие без пари или пари без щастие; защо се стремим да достигнем „златния бог”, като златото е в нас самите и в любовта към ближните; дали войната е средство за мира или самоцел на силния; кои всъщност са силните- тези с власт или тези, които като Атлас държат света на раменете си…Въпросите са много. Отговорите- в „Колелото на историята”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар